Nieuws Terugblik Inspiratiesessie skillsgericht leren en ontwikkelen

Inspiratiesessie skillsgericht leren en ontwikkelen

Al meer dan vijf jaar houdt Luchtvaart Community Schiphol zich actief bezig met de ontwikkelingen op het gebied van een skillsgeörienteerde arbeidsmarkt. We waren waarschijnlijk de eerste organisatie in Nederland die het skillspaspoort testte met een omvangrijke groep werknemers op de luchthaven. We hebben bijdragen geleverd aan de kennisontwikkeling op het gebied van talentgericht werken én een pilot georganiseerd om te kijken naar de effecten die dit gedachtegoed op studenten heeft. 

De interesse van bedrijven op Schiphol is groot, maar er is ook een aarzeling: waar moet ik beginnen en hoe krijg ik mijn organisatie mee in het anders kijken naar wat mijn medewerkers kunnen? Daarom organiseren we twee webinars waarin we bedrijven aan het woord laten die hier al stappen in hebben gezet. Het eerste webinar vond afgelopen dinsdag plaats.

Pilot bij KLM

Afgelopen dinsdag heeft Yvonne Langman, als consultant L&D Digital Innovation werkzaam bij KLM, ons meegenomen in de reis die KLM aan het maken is op het gebied van de toepassing van skills bij strategische personeelsplanning. Ze stelden zichzelf bijvoorbeeld de vraag: welke skills hebben we op dit moment in de organisatie en welke skills hebben we nodig in de toekomst? Verder ging het over de toepassing van skills bij leren en ontwikkelen. KLM heeft een eerste pilot uitgevoerd met het in kaart brengen van de huidige skills en het in kaart brengen van de toekomstig benodigde skills en wil de pilot uitbreiden en zoeken naar andere mogelijke toepassingen van skills in het HR-proces.

'Indrukwekkend en interessant'

Frank van der Laan, programmamanager bij LCS, organiseerde de inspiratiesessie samen met Yvonne. Hij was na afloop zeer enthousiast, evenals de bijna 35 aanwezigen: “Positief om te zien hoe KLM het skills denken omarmt. Een inzage in het skills mining project was indrukwekkend en interessant om te vernemen wat de eerste bevindingen zijn. Goed om te horen dat de eerste stap op de skills reis van KLM is ingezet en dat KLM daar een vervolg aan geeft”.

Eind oktober/begin november organiseren wij de tweede sessie, waarin Inge van Rijn, Recruitment Business Partner bij Royal Schiphol Group, ons gaat meenemen in de Schiphol-aanpak en ervaringen t.a.v. skillsgericht werven en selecteren. Een uitnodiging hiervoor volgt, via onze website.

Onze community

bam
Swissport
eurest services
babcock
Securitas
acn