Nieuws Terugblik jaarlijks LCS Event over de toekomst van werk

LCS Even 10 oktober

Afgelopen donderdag organiseerden wij ons jaarlijkse LCS Event, met als thema: De toekomst van werk; Wat heeft arbeidsmarkt Schiphol nodig? Sprekers Edward Norg en Sara van Broekhoven namen de ca. 120 aanwezigen mee in respectievelijk het heden en de toekomst van werk. 

Francien David, directeur van Luchtvaart Community Schiphol heette de genodigden welkom en lichtte het thema van het event toe, evenals haar visie op de huidige arbeidsmarkt van Schiphol. Belangrijke thema's zijn (en blijven): schaarste, behoud, aantrekkelijkheid, kwaliteit en bovenal goed werkgeverschap.

 

 

 

Edward Norg, directeur Operations bij Randstad, gaf uitleg over de resultaten van de arbeidmarktanalyse, die Randstad in opdracht van Luchtvaart Community heeft uitgevoerd. Ook hier komen thema's als schaarste (vooral in de techniek), arbeidsmigratie, verschillende generaties op de werkvloer, aantrekkelijk werkgeverschap en de uitbreidings- en vervangingsvraag terug.

 

Sara van Broekhoven, futurist en eigenaar van de FutureTalentFactory, gaf op een ludieke en humoristische manier haar visie op de toekomst van werk. Vergezeld door een originele 'praatpaat' en herkenbare anekdotes.

 

 

 

Het event werd afgesloten door een prachtige, kwetsbare versie van 'Born this way' (Lady Gaga), gezongen door vocal DJ en vocaliste Eva van der Donk. Doelend op het belang van je karakterrol die Sara besprak in haar keynote: Maak gebruik van je sterke karaktereigenschappen en blijf vooral wie je bent.

 

Al met al een zeer geslaagd event, waar we trots en tevreden op terugkijken!

Fotografie: Thijs ter Hart

Onze community

Lelystad Airportt
Jet support
ISS
facilicom group
WOD
avi air